Yoga for cyklister

Der er mange meninger om nødvendigheden af at strække ud. Jeg strækker ud stort set hver aften, dog aldrig lige efter en træning, da det i værste fald kan gøre mere skade end gavn, når dine muskler og sener er trætte, men nogle timer senere – som regel foran fjernsynet om aftenen.
Yoga for cyklister

Når du strækker ud, får det dine muskler til at slappe af og dermed blive mere fleksible. Sidder du stille foran en computer hele dagen, er dine muskler og led låst fast i den samme positur lang tid ad gangen og har brug for at blive bevæget i den modsatte retning for at undgå, at de bliver stive. Det samme gør sig gældende, hvis du har cyklet mange timer – her vil du fx have brug for at strække din lænd ud.

For korte muskler på den ene side af din krop kan forårsage smerter på den anden side af din krop. Er dine brystmuskler fx blevet for korte, kan de trække i musklerne i nakke og skuldre, så de konstant er spændte.

Det har jeg oplevet på egen krop, da jeg i en periode droppede at strække ud, fordi jeg havde læst, at man med 7 minutters cardio efter styrketræning kan fjerne den mælkesyre, som hober sig op i musklerne. Det virker også – man får mindre ondt dagen efter, men i det lange løb blev mine muskler kortere, og det var faktisk ikke særlig rart, så det kostede adskillige timer hos min fysioterapeut.

Derfor gør jeg ret meget ud af at strække ud – og stor var min glæde, da jeg opdagede, at Total Women’s Cycling har lavet en hel serie af video’er med gennemgang af yogaøvelser, som er særligt gode for alle os, der bruger mange timer på cyklen.

Savner du mere inspiration til at dyrke yoga, kan jeg også anbefale dig at følge Idan Kirshner. Han har en dejligt uhøjtidelig tilgang til yoga, som altid får et smil frem på mine læber.