Rækkefølgen på Karin Slaughters krimier

Karin Slaughter er en populær amerikansk krimi-forfatter. Hendes krimier er hårdkogte og bestialske med sympati for de udstødte og de uønskede.
Rækkefølgen på Karin Slaughters krimier

Det kan godt være lidt svært at hitte rede i rækkefølgen på Karin Slaughters krimier. Hun har nemlig skrevet krimier i tre forskellige serier, hvor hovedpersonerne optræder på tværs af de forskellige serier.

 

Rækkefølgen på Karin Slaughters serie Grant County

Grant County er den første serie af krimier, som Karin Slaughter har skrevet. Retsmedicineren Sara Linton bor og arbejder i en lille søvning flække i sydstaten Georgia. Byens politichef er hendes eks-mand Jeffrey Tolliver, som stadig har følelser for hende, mens Sara helst vil glemme alt om ham. Det kan hun bare ikke, da de skal arbejde sammen om at få de nådesløse forbrydere bag lås og slå.

 1. Mord for øje (2002)
 2. Svigt (2012)
 3. Kold frygt (2012)
 4. Hævneren (2012)
 5. Vantro (2009)
 6. Hvid død (2010)

 

Rækkefølgen på Karin Slaughters Atlanta-serie

Det er indtil videre kun blevet til to bind i Atlanta-serien, hvor vi møder politimanden Will Trent:

 1. Mørk treenighed (2007)
 2. Bortført (2008)

 

Rækkefølgen på Karin Slaughters Georgia-serie

Dette er serien, hvor Will Trent og Sara Linton møder hinanden. Mange opfatter de to første bind i Atlanta-serien som en del af Georgia-serien. Det er fx sådan, serien bliver listet på Karin Slaughters egen hjemmeside.

Inkluderer man bindene fra Atlanta-serien i rækkefølgen, kommer rækkefølgen for Georgia-serien til at se således ud:

 1. Mørk treenighed (2007)
 2. Bortført (2008)
 3. Genesis (2010)
 4. Brudt (2011)
 5. Dybt fald (2011)
 6. Forbryder (2012)
 7. I skjul (2013)
 8. En holdt kvinde (2016)
 9. Den sidste enke (2019)
 10. De tavse kvinder (2020)

Will Trent og Sara Linton møder hinanden i Genesis, som er tredje bind i Georgia-serien. Sara er flyttet til Atlanta, hvor hun arbejder som læge på hospitalet. Will er kriminalkommissær og efterforsker en sag om brutal vold, hvor en gennembanket kvinde bliver bragt ind på den skadestue, hvor Sara arbejder. Det bliver indledningen på et langvarigt samarbejde, som også inkluderer Wills faste partner Faith Mitchell.

Sammensmeltningen af de forskellige serier fungerer rigtig godt og gør det lidt mere overskueligt at følge med i den videre udvikling af Karin Slaughters omfattende forfatterskab. Hendes krimier hører til i den hårdkogte ende af skalaen. De er underholdende, til tider lidt makabre, men det er på ingen måde hæsblæsende action fra første til sidste side. Her er også plads til personskildringer, psykologisk indsigt og følelser.

Vil du gerne læse alle Karin Slaughters krimier i rækkefølge, kan du starte med serien om Sara Linton. Du kan dog sagtens springe dem over, hvis det i virkeligheden er Georgia-serien, der har fanget din interesse. Nu kender du i hvert fald rækkefølgen på Karin Slaughters krimi-serier, så du ved, hvordan hendes serier hænger sammen.

 

Selvstændige krimier skrevet af Karin Slaughter

Man skulle tro, at Karin Slaughter havde nok at se til med sine populære serier om Sara og Will. Hendes fantasi fejler dog ikke noget, så hun har skrevet adskillige selvstændige krimier. Det er bloddryppende krimier, som kryber ind under huden på én med de knivskarpe psykologiske skildringer og opklaringen af nogle særdeles makabre forbrydelser.

Vil du gerne læse en af Karin Slaughters krimier uden at gå om bord i en lang krimi-serie, kan en af disse bøger være et godt sted at starte:

 1. Hævntørst (2014)
 2. Lyst hår, blå øjne (2016)
 3. De smukkeste (2016)
 4. Den gode datter (2017)
 5. Brudstykker (2018)
 6. Det rene guld (2019) – sammen med Lee Child

Er du bare nysgerrig efter at læse en enkelt af Karin Slaughters krimier? Eller vil du gerne starte på hendes krimi-serier med det allerførste bind? Uanset hvad har du nu overblik over rækkefølgen på Karin Slaughters krimier.