Er det tid til nyt gulv?

Der er mange muligheder, hvis du skal have nyt gulv. Et trægulv er flot, men kan nemt blive ridset, hvis det er en blød træsort som fx fyr. Linoleum og klinker er mere hårdføre og derfor velegnede i rum som entréen, hvor man går ind med vådt fodtøj, og køkkenet hvor man kan komme til at tabe skarpe køkkenredskaber.
Er det tid til nyt gulv?

Gulvet bliver slidt. Sådan er det bare. Vi går på det, vi taber ting som ridser og hakker, og måske har du børn, som leger vildt eller husdyr, som ridser gulvet eller sliber en masse skidt med ind. Måske er gulvet blevet plettet af spildt rødvin, maling eller andre ting, som kan være svære at fjerne alle spor efter. Tidens tand kan være hård ved dit gulv. Eller måske trænger du bare til forandring, og gulvet er det første, der springer i øjnene på dig. Kort sagt kan der være mange gode grunde til at skifte gulvet ud.

Alt afhængig af typen af gulv skal du have fat i enten en murer eller tømrer til at hjælpe dig. Mureren kan lægge et flot flisegulv, mens tømreren tager sig af trægulve uanset, om det er et parketgulv eller et plankegulv.

Der er også virksomheder, som har specialiseret sig i udelukkende at lægge gulv. Et gulvservicefirma kan hjælpe dig med mange typer af gulve som fx vinylgulve, linoleum og væg-til-væg-gulvtæpper.

Er du gør-det-selv-typen, kan du naturligvis også selv give dig i kast med at lægge nyt gulv. Det kræver lidt forskelligt værktøj, håndelag og know-how, men det vil næppe skræmme dig, der gerne vil klare alle skær selv. Der findes adskillige vejledninger og videoer på nettet med gode råd om, hvordan du selv kan lægge gulv uanset hvilken type det drejer sig om.