Michael Katz Krefelds krimier i rækkefølge

Michael Katz Krefelds krimier har alt, hvad der skal til for, at man som læser føler sig godt underholdt. Han skriver forrygende, holder tempoet højt, skildrer persongalleriet levende og skruer nogle nervepirrende plots sammen.
Michael Katz Krefelds krimier i rækkefølge

Her kan du se den rækkefølge, som du skal læse hans bøger i, hvis du vil følge privatopdageren Thomas Ravnsholdt lige fra bind et, hvor han bliver overtalt til at lede efter Masja, der lider en grum skæbne som sexslave:

  1. Afsporet (2013)
  2. Savnet (2014)
  3. Sekten (2015)
  4. Dybet (2016)
  5. Pagten (2017)
  6. Skytsengel (2019)
Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

Michael Katz Krefeld har også skrevet bøger i to andre krimi-serier. Den ene serie handler om lægen Maja:

  1. Før stormen (2007)
  2. Pans hemmelighed (2009)

En enhed i politiets efterretningstjeneste er hovedpersonerne i den anden serie:

  1. Protokollen (2010)
  2. Sort sne falder (2012)

Sidst men ikke mindst har han udgivet en helt selvstændig bog om den nyudnævnte politikommissær Cecilie Mars. Det er en actionfyldt krimi, som hedder Mørket kalder.

Mørket kalder-Michael Katz Krefeld-Lydbog
Pris:
69,95  

Læs mere »

En højspændt thriller om overgreb på kvinder og om selvtægt.Ny selvstændig krimi af Michael Katz Krefeld med den kvindelige politikommissær Cecilie Mars i hovedrollen. Efter et brutalt overfald på en ung pige ønsker politikommissær Cecilie Mars at skabe r

Michael Katz Krefeld hører til blandt de bedste danske krimiforfattere. Er du vild med Harry Hole-serien, vil du med garanti også blive begejstret for Krefelds populære serie om Ravn, som hans hovedperson bliver kaldt.

Der ligger mange timers research bag Michael Katz Krefelds krimier. Han er fantastisk til at skildre forbrydernes psykologiske profiler,menneskers sammensatte natur og lukkede miljøer, som de færreste af os ellers stifter bekendtskab med.

Er du ikke helt overbevist? Så er der heldigvis en gratis læseprøve på 46 sider af den første bog i serien om Ravn, som kan vække din appetit på endnu en ensom ulv, der sørger over et personligt tab og hutler sig gennem livet, når han ikke kaster alt til side for at opklare en sag.

 

Bind 1: Afsporet

Kriminalbetjent Thomas Ravnsholdt er sendt hjem på sygeorlov på ubestemt tid. Han sørger over drabet på sin kæreste, som var alene hjemme under et hjemmerøveri. Et drab, som han bebrejder sig selv. Ravn forsøger at drukne sorgen på det lokale værtshus. Modvilligt påtager han sig en opgave med at lede efter en forsvunden ung prostitueret. Alt tyder på, at hun er blevet solgt som sexslave til en østeuropæisk mafiaboss. Efterforskningen er kompliceret, fordi Ravn på egen hånd jagter en kynisk og hårdkogt kriminel, der er ekspert i at undgå politiets søgelys – og samtidig hærger en seriemorder, som finder sine ofre blandt de prostituerede.
Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

 

Bind 2: Savnet

Ravn er stadig ikke kommet sig over drabet på sin kæreste. Han forsøger stadig at drikke sorgerne væk, og han er stadig suspenderet fra sit arbejde hos politiet. Louise får ham overtalt til at rejse med til Berlin for at lede efter hendes forsvundne bror. Det viser sig, at flere enlige mænd er forsvundet for senere at blive fundet nøgne og druknet. Jagten på sandheden fører Ravn og Louise opmærksomhed i retning mod Stasi og en uhyggelig sag om en oberst, der var godt i gang med at overvåge, torturere og destruere en succesrig østtysk familie, inden Muren faldt.

 

Bind 3: Sekten

Ravn ernærer sig nu som privatdetektiv. Han bryder sig egentligt ikke om jobbet og vælter sig ikke lige frem i penge. Han siger derfor ja til at forsøge at finde Jakob, som er forsvundet. Jakob er søn af en magtfuld direktør og var selv ansat i faderens firma. Han forlod dog firmaet for at stifte en religiøs sekt. Det viser sig, at en anden privatdetektiv også har været på sagen, men han er lige som sønnen forsvundet. Sporene fører Ravn lige ind i hjertet af en fanatisk sekt, som griber til både fysiske og psykiske overgreb og det der er værre.
Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

 

Bind 4: Dybet

Privatdetektiven Ravn får til opgave at finde Mortens gamle klassekammerat Kasper. De har ikke set hinanden i 17 år. Da de var store børn, myrdede de en lille pige. Som straf blev de anbragt på to forskellige lukkede ungdomsinstitutioner. Som frie mænd har de efterfølgende begge to fået nye identiteter. Nu frygter Morten, at Kasper atter er på spil, for flere københavnske kvinder er blevet brutalt overfaldet og lemlæstet.

 

Bind 5: Pagten

Det går efterhånden godt med Ravns job som privatdetektiv. Det er nu 5 år siden, at hans kæreste blev dræbt, og pludselig dukker der nye spor op. Ravn forfølger dem og kommer på sporet af en mystisk lejemorder og nogle korrupte betjente, som bliver styret af en bagmand i samfundets øverste lag. I jagten på beviser allierer Ravns sig med en dødsensfarlig kriminel, som har sin helt egen dagsorden – og inden han ved af det, står Ravn også på listen over bestillingsmord.

 

Bind 6: Skytsengel

Normalt er der stille og roligt i Christianshavn. Men nu er den fredelige bydel blevet offer for et voldsomt skudattentat. I den forbindelse er en af Ravns venner blevet såret. Ravn begynder derfor at efterforske sagen med hjælp fra advokaten Miriam. Sammen må de forsøge at stoppe den person, der står bag attentatet, inden han kan nå at skade andre.

 

Serien om Ravn er planlagt til at spænde over 10 bøger, så du har 4 bøger mere at glæde dig til. Ventetiden kan du jo bruge på at læse de andre krimier, som Michael Katz Krefeld også har skrevet.

Foretrækker du at læse Michael Katz Krefelds krimier i den rækkefølge, som han har udgivet dem i, skal du i virkeligheden starte med Før stormen, som udkom i 2007. Det er en helt anden serie og et helt andet miljø.

 

Før stormen

Den unge danske læge Maja arbejder i en norsk bygd langt væk fra alle problemerne hjemme i Danmark. En ung narkoman dør tilsyneladende af en overdosis, men Maja mistænker, at noget andet er på færde. Snart følger flere brutale og mistænkelige dødsfald. Sammen med journalisten Stig forsøger hun at afdække sandheden, og snart bliver hun selv udsat for både indbrud og overfald i forsøget på at gøre hende tavs. Det lille samfund gemmer nemlig på adskillige hemmeligheder.

 

Pans hemmelighed

Maja og Stig er blevet kærester og har købt hus i København. En hedebølge hærger landet, og alle sover med åbne vinduer om natten. To drenge bliver bortført og myrdet på deres 9 års fødselsdag. Ligene bliver fundet med et glansbillede af Peter Pan på sig. Morderen ser nemlig sig selv som en Peter Pan, der hjælper drengene over på Ønskeøen, hvor de kan være sammen med de glemte børn. Maja bliver hvirvlet ind i morderens syge univers, da han vil have hende til at spille Wendys rolle og redde drengene fra et liv værre end døden. Sammen med vicekommissær Katrine Bergman forsøger hun at finde morderen i et hektisk kapløb mod tiden.

 

Protokollen

Katrine Bergman er den ene af hovedpersonerne i denne bog, som er første bind i endnu en serie af Michael Katz Krefeld. Hun er suspenderet, men da hun kan prale af at have den bedste opklaringsprocent i Københavns politi, bliver hun alligevel tilknyttet PET i forbindelse med en sag om et terrorangreb. Sammen med Nikolaj Storm, der er chef for PET’s enhed for kontraterrorisme, får de indkredset nogle unge muslimer, som erkender forbrydelsen. De tekniske beviser peger dog i en helt anden og overraskende retning. Pludselig bliver mistanken rettet mod et kendt sikkerhedsfirma, tidligere Afghanistan-soldater og en hemmelig loge, som stræber efter at ændre samfundsordenen i Danmark.

 

Sort sne falder

I fortsættelsen af Protokollen er Katrine Bergman forflyttet til en anden afdeling, men bliver endnu en gang udlånt til PET. Hun har fået et anonymt tip om en pædofili-ring. Sagen viser sig at have forbindelse til en sag hos PET. De efterforsker et knivoverfald på en politiker midt i en valgkamp op til et folketingsvalg. Overfaldsmanden bliver fundet død, og meget tyder på, at han er myrdet. Magtfulde mænd i det danske erhvervsliv og Forsvarets efterretningstjeneste er blandt de mistænkte. Sagen trækker tråde tilbage til den kolde krig og Grønland, hvor en atombombe åbenbart forsvandt i 1960’erne.

 

Michael Katz Krefeld interesserer sig meget for det psykologiske spil og de sociale relationer mellem sine hovedpersoner. Til gengæld gør han ikke så meget i den samfundskritik, som man kan finde hos mange andre skandinaviske krimiforfattere som fx Elsebeth Egholm og Gunnar Staalesen.

Et andet gennemgående tema er, at hovedpersonerne bliver revet ud af deres trygge hverdag og placeret i et helt andet miljø, hvor de uundgåeligt vil blive klogere på sig selv.

Derfor kan jeg kun opfordre dig til at læse Michael Katz Krefelds bøger om Ravn i rækkefølge, så du kan følge privatdetektivens personlige udvikling.