Mænd der hader kvinder – læs dem i rækkefølge

Mænd der hader kvinder er faktisk den første krimi, jeg læste. Min nysgerrighed blev vakt, da den ene låner efter den anden spurgte efter lige præcis denne krimi, og reservationskøen var alenlang.
Mænd der hader kvinder - se rækkefølgen

Indtil da havde jeg aldrig interesseret mig for krimier, men et eller andet måtte der jo være ved den, siden den var så populær. Så da jeg en dag så den stå på hylden, lånte jeg den med hjem.

Og den var jo fantastisk med en stærk kvindelig heltinde, som tog den slags metoder i brug, som jeg en gang i mellem også ville ønske, at jeg kunne slippe af sted med i virkeligheden… bare sådan af og til. Siden da har jeg slugt en del krimier – mest af den type, hvor hovedpersonen er en antihelt, og der ikke bliver lagt fingre i mellem.

Jeg vil helt bestemt anbefale dig at læse bøgerne i Millennium-serien i rækkefølge:

  1. Mænd der hader kvinder (2005)
  2. Pigen der legede med ilden (2006)
  3. Luftkastellet der blev sprængt (2007)
  4. Det der ikke slår os ihjel (2015)
  5. Manden der søgte sin skygge (2017)
  6. Hende der må dø (2019)

De tre første bind er skrevet af Stieg Larsson, mens de øvrige bind er skrevet af David Lagercrantz. Stieg Larsson døde ganske pludseligt af et hjertestop i 2004, inden hans bøger overhovedet var udgivet i Danmark.

En del år senere indgik arvingerne til Stieg Larsson en aftale med David Lagercrantz om at lade ham skrive videre på serien om Lisbeth Salander og Mikael Blomkvist. Han er tro mod det univers, som Larsson har skabt, og formår samtidig at udvikle hovedpersonerne yderligere. Jo vist, hans krimier har også sine svagheder. Ind i mellem snegler handlingen sig af sted, men i det store hele er det udmærkede krimier til lidt tidsfordriv.

Mikael Blomkvist møder Lisbeth Salander for første gang