Læs de sjove Shopaholic-bøger i rækkefølge

Vil du gerne læse en sjov bog, er det svært at komme uden om Sophie Kinsellas serie af Shopaholic-bøger. Læs dem i rækkefølge, så du kan følge Rebecca Bloomwood lige fra starten af.
Læs de sjove Shopaholic-bøger i rækkefølge

Vil du bare underholdes, mens du læser, og skal det helst være lidt sjovt samtidig? Chick lit-genren er et godt bud på underholdende læsning, hvis du kan identificere dig med unge kvinder, der har travlt med at skabe sig en karriere samtidig med, at de drømmer om den eneste ene.

En af de populæreste forfattere inden for chick lit er Sophie Kinsella. Hun har fået stor succes med sin serie af Shopaholic-bøger om Rebecca Bloomwood, der bare ikke kan sige nej til et godt køb. Hvad der er sparet, er jo tjent, ikke sandt?

 

Her kan du se de populære Shopaholic-bøger i rækkefølge:

  1. En shopaholics hemmelige drømmeverden (udsolgt fra forlaget)
  2. En shopaholic i New York
  3. Shopaholic i medgang og modgang
  4. Shopaholic & søster
  5. Shopaholic & baby
  6. Mini shopaholic
  7. Shopaholic stiler mod stjernerne
  8. Shopaholic i Las Vegas
  9. En shopaholics jul

Shopaholic-serien er så populær, at de trykte bøger er udsolgt fra forlaget. Lige på nær første bind, som udkom på et andet forlag, kan du stadig købe dem som e-bøger og lydbøger. Første bind kan du heldigvis låne som bog på biblioteket. Selv kan jeg nemlig bedst lide at læse de trykte bøger. Men jeg kan også sagtens se fidusen i at lytte til en bog, mens man er ude at løbe, laver mad og hvad dagen nu ellers rummer af praktiske gøremål.

En shopaholic i New York er andet bind i Shopaholic-serien

Rebecca, eller Becky som hun bliver kaldt af sine venner, er en ung letpåvirkelig kvinde, der gerne vil leve op til alle de forventninger, som hun tror, at omverden har til hende. Det handler i høj grad om at have det rigtige tøj, det rigtige job, den rigtige omgangskreds… Gang på gang roder Becky sig ud i pinlige situationer, som hun så skal redde sig ud af. Det er ret sjovt, især fordi mange af os nok kan genkende en flig af os selv i Becky.

Sophie Kinsella skriver lige ud ad landevejen. Det er ikke stor litteratur i klassisk forstand, men det er en perfekt bog til ferien, hvor du bare vil slappe af, eller til de travle perioder, hvor du har svært ved at finde ro til at fordybe dig i en bog, som kræver lidt mere af sin læser.

 

Bind 1: En shopaholics hemmelige drømmeverden

“..Intet kan få mit hjerte til at slå så hurtigt som synet af et skilt med “nedsat med 50%” Det er Rebecca Bloomwood i en nøddeskal. Hun er journalist på et økonomisk tidsskrift, hvor hun keder sig ganske forfærdeligt og drømmer om et job på et fashionabelt modemagasin. Og hvem kan fortænke hende i det, når man ved, hvor meget hun elsker at shoppe tøj, sko, makeup og alt muligt andet, som en ung kvinde drømmer om.

Hendes goodwill er opbrugt hos bankerne, for hun har selvfølgelig oprettet en konto hos flere forskellige banker, som efterhånden smækker kassen i. Rebecca indser, at hun er nødt til at gøre noget. Da hun bliver oprigtigt grebet som journalist af en god historie om økonomisk bedrageri, tager hendes karriere pludselig en uventet drejning til det bedre. Hun møder endda prinsen på den hvide hest.

 

Bind 2: En shopaholic i New York

Rebecca er flyttet til New York sammen med Luke, hendes nye kæreste, som er en succesfuld finansmand. Åh ja, New York. Her kan man købe alt, hvad hjertet begærer. Egentligt er hendes nye motto, at man kun skal købe det, som man har brug for, men det er jo helt ærligt alt for nemt at lade sig friste af de mange fantastiske lagersalg med alt for dyrt mærketøj. Selv noget så simpelt som at købe et lykønskningskort kan udvikle sig til den vildeste shoppingtur for Rebecca.

 

Bind 3: En shopaholic i medgang og modgang

Rebecca har fået et drømmejob som personlig indkøber. Hun lever i det hele taget drømmen på den helt rigtige adresse på Manhattan sammen med Luke, som hun skal giftes med. Selvfølgelig skal alt gå helt rigtigt til, så bryllupsforberedelserne tager hurtigt overhånd. Familiestridigheder lurer også lige om hjørnet, for Rebeccas mor forventer, at brylluppet bliver holdt i England, mens Lukes noget reserverede mor har lejet et dyrt hotel i New York. Rebecca nænner ikke at skuffe hverken sin mor eller Luke, så gæt selv, hvordan det hele udvikler sig.

 

Bind 4: Shopaholic & søster

Rebecca hedder nu Brandon til efternavn og er på bryllupsrejse med sin elskede Luke. Den har varet 10 måneder, og selvfølgelig har Rebecca shoppet igennem undervejs. Luke kender ikke omfanget af Rebeccas indkøb, så der falder brænde ned, da de kommer hjem til London. Luke lægger budget, så nu må Rebecca være kreativ for at få stillet sit behov for at bruge penge. Det bliver en svær periode i hendes liv, for pengene er små, hun er arbejdsløs, manden har alt for travlt på sit job, og veninden er optaget af sine børn. Rebecca øjner lys forude, da det viser sig, at hun har en ukendt halvsøster, men de er i sandhed hinandens modsætninger.

 

Bind 5: Shopaholic & baby

Rebecca er gravid med sit første barn. Hvor andre gravide kvinder får hang til mærkelige madvarer, må Rebecca bare ud at shoppe. Kun det bedste er godt nok til den lille ny. Hun kender ikke barnets køn, så hun er selvfølgelig nødt til at helgardere sig ved at købe to af alt. Alt tegner rigtig lyst, da Rebecca får sig skaffet ind hos Londons hotteste fødselslæge, men ak det er Lukes eks-kæreste, som stadig har følelser for Luke. Jalousien vælder op i Rebecca, som hyrer en privatdetektiv.

 

Bind 6: Mini shopaholic

Rebecca er mor til 2-årige Minnie, og æblet falder ikke langt fra stammen. Minnie har allerede en dyr smag i både tøj, sko og legetøj og laver gerne en hysterisk scene, hvis hun ikke får sin vilje.

Økonomien er stram hos familien Brandon på grund af et par mislykkede hushandler og finanskrisen. Rebecca må love Luke, at hun ikke køber mere nyt tøj, får hun har brugt alt sit tøj mindst 3 gange. Men som altid er det svært for en vaskeægte shopaholic at overholde reglerne, særligt da hun beslutter sig for at overraske Luke med en stor fest på hans fødselsdag.

 

Bind 7: Shopaholic stiler mod stjernerne

Turen går endnu en gang til USA, denne gang Hollywood, og Rebeccas forventninger er tårnhøje. Luke skal være manager for den populære skuespiller Sage Seymour, som skal være Rebeccas adgangsbillet til at hænge ud med alle stjernerne.

Så nemt er det selvfølgelig ikke. Det er en lukket verden med masser af intern konkurrence mellem alle berømthederne, rigmændene og deres model-smukke kvinder. Stor er Rebeccas overraskelse, da det viser sig, at en af hendes nærmeste venner hjemme fra England har forbindelserne i orden, men alligevel går intet som planlagt. I sine bestræbelser på at få foden inden for og udleve drømmen om en karriere som stylist ser det desværre ud til, at Rebecca mest af alt kommer til at såre alle dem, som hun elsker.

 

Bind 8: Shopaholic i Las Vegas

Rebeccas far Graham og hendes bedste veninde Suzes mand Tarquin er forsvundet. De skulle efter sigende ordne noget meget vigtigt i Las Vegas, men deres familie er alvorligt bekymret for dem. Samtidig er Rebecca bange for, at venskabet med Suze er ved at gå op i sømmene. Som den impulsive kvinde, Rebecca er, får hun straks arrangeret en redningspatrulje bestående af hele den nærmeste familie, et par venner og en enkelt uven proppet ind i en minibus. Det bliver en underholdende rejse gennem ørkenen med mange forviklinger og skøre episoder.

 

Bind 9: En shopaholics jul

I år er det Becky og Lukes tur til at holde jul. De har godt nok aldrig prøvet det før, men kan det virkelig være så svært? Det skal de hurtigt finde ud af, for problemerne vælter frem i den travle juletid. Pludselig er Beckys rockstjerne-ekskæreste tilbage i hendes liv igen, imens hun skal balancere mellem meget besværlige juleønsker, udsolgt trendy julepynt og lillesøsterens insisteren på en bæredygtig jul! Men mest problematisk er gaven til Luke. I år skal den bare være perfekt! Men den kræver selvfølgelig lige adgang til en elitær, lukket mandeklub, og deres lotteripræmie…

 

Sophie Kinsellas bøger om shopaholic’en Rebecca er uden sammenligning nogle af de bedste bøger inden for genren chick lit, som var ret populær for nogle år siden. Umiddelbart kan jeg ikke komme i tanke om andre chick lit-serier, som stadig lever efter 9 bind. Det siger noget om Kinsellas evne til at finde på nye skøre plots hver gang. Man bliver som sådan aldrig overrasket over slutningen, men man er godt underholdt og håber jo inderst inde også, at det hele løser sig for Rebecca.

Jeg kan kun anbefale, at du læser hendes Shopaholic-bøger i rækkefølge, så du kan følge udviklingen i Rebeccas liv med mand, barn og karriere. God fornøjelse!