Inspiration til farver der er gode sammen med blå

Blå er en beroligende farve. Måske er det derfor, at den er ret populær i boligindretning. Det er nemlig en af de bedste farver til at skabe ro og få folk til at føle sig afslappet og godt tilpas.
Inspiration til farver der er gode sammen med blå

Der er mange nuancer af blå lige fra en sart lys himmelblå til en dyb mørk midnatsblå. En lys blå vil tilføre luft og lethed, mens en klar klassisk blå er god til enkelte elementer i et rum, fordi den vil suge opmærksomhed til sig. En mørk blå kan du bruge til at signalere stil og skabe dybde.

BN Farver sælger maling online
Annonce

Dit valg af blå skal naturligvis også stå godt til rummets møblement, lysindfald og anvendelse. Der er mange overvejelser, som du skal gøre dig, hvis du går op i boligindretning og gerne vil skabe en personlig stil i dit hjem. Skal du i gang med malerpenslen, kan det derfor være en god idé at starte med at male en farveprøve på de vægge, som du vil male. Det giver dig mulighed for at se, hvordan en farve ser ud på en større flade, for det kan sagtens være, at du vil opleve den anderledes, end når du studerer den på et farvekort.

Hvis du køber en farveprøve, undgår du en dyr fejltagelse, hvis du har købt flere spande af maling, som viser sig at være tonet i en farve, der ikke gør sig helt så godt som forventet hjemme hos dig. Du kan også købe flere forskellige farveprøver, så du kan prøve dig frem, hvis du ikke er helt sikker på, hvilken farve der er den bedste.

Du kan købe en farveprøve hos alle farvehandlere. Har du ikke tid til at rende til farvehandleren igen og igen, kan du også købe en farveprøve på nettet.

 

Mørke toner i landskabet

Blå og brun er en klassisk farvekombination

 

Blå og brun er en klassisk farvekombination, der supplerer hinanden godt. Blå skaber ro og minimerer stress, mens brun signalerer pålidelighed og stabilitet. Blå og brun er gode farver til fx dit soveværelse, når du skal ned i gear og har brug for nærvær.

 

Gyldne farver midt i alt det blå

Blå og terracotta er et godt farve-match

 

De gyldne varme farver skaber en fin kontrast til blå, som hører til i den kolde ende af farveskalaen.

 

Varme farver i blomsternes verden

Varme farver i blomsternes verden

 

Lilla er egentligt en kølig farve, men mange af os opfatter den alligevel som varm. Den lilla farve opnås ved at blande blå og rød, så man kan argumentere for, at den er varmere end blå. I hvert fald er det en farvekombination, som gør sig godt, og du kan jo bløde den op med fx et strejf af brunt.

 

Varme pink farver mod støvet blå

Varme pink farver som modvægt til kølig blå
En støvet blå gør sig godt sammen med en tilsvarende støvet pink. Denne farveskala er i højere grad domineret af de varme farver som pink og brun, hvor de fine blå farver skaber kontrast.

 

Varmt efterår

Blå farver sammen med varme efterårsfarver

Endnu et bud på en varm farveskala er denne efterårsinspirerede palette, hvor orange og rød sætter dagsordenen. Det er farver, som suger opmærksomhed til sig, så her vil de sarte blå farver træde i baggrunden.

 

Blåt overalt

Farveskalaen til dig der slet ikke kan få nok af blå

Her er en idé til en farveskala, hvis du slet ikke kan få nok af blå. I naturen kan det lade sig gøre, så mon ikke det også kan lade sig gøre i hjemmet. Denne farveskala rummer både lyse og mørke nuancer af blå, og du kan enten bruge en anden farve som fx grå på væggene for at skabe lys, eller du kan tilføre grå i form af tilbehør som fx puder i sofaen. Under alle omstændigheder er det en god idé med en lille smule kontrast til at bryde farverne, så det hele ikke bliver alt for ensartet.

 

Kølige blå nuancer

Kølige blå nuancer

Et andet bud på blå nuancer inspireret af naturen er denne kølige kombination af blå. Kølig føles den i høj grad, når man kigger på dette islandske vinterlandskab, så det kan være en god idé at tilføre et strejf af varme med fx mørkt træ.

 

Blå som i påfuglens fjer

Blå som i påfuglens fjer

Er du bekymret for, at for meget blå i din bolig kan virke søvndyssende, kan du sætte den sammen med en kontrast som gul eller vælge en klar blå som base. Denne farveskala er inspireret af påfuglens fjer, som skal tiltrække hunnernes opmærksomhed, så den kan også kvikke op i dit hjem.

 

Forårsblomster mod blå himmel

Blå forårsluft og sarte hvide blomster

Her er igen en skala med kølige blå farver, som denne gang er sat sammen med flere nuancer af grønt. Grøn er god til at binde farver sammen, og gør sig lige som blå godt sammen med gyldne farver.

 

Solsikke omfavnet af sommerhimlen

Gul og blå som kontrast

Gul skaber liv og glade dage som modvægt til den kølige blå. Vælger du at lade de varme gule og brune farver dominerer i din indretning, kan det fungere rigtig godt med små blå detaljer rundt omkring.