Hvor skal man bo på Mallorca?

Hvor skal man bo på Mallorca? Det er et godt spørgsmål, og svaret afhænger helt af, hvad formålet er med din rejse til Mallorca. Den skønne middelhavsø er en populær feriedestination blandt os danskere. Der er nemlig mange gode grunde til at rejse til Mallorca og lige så mange muligheder for at finde det bedste sted at bo, mens man besøger Mallorca.
Hvor skal man bo på Mallorca?

Cykelryttere og golfspillere rejser til den solbeskinnede ø i vinterhalvåret, hvor det milde klima byder på gode vilkår for at dyrke sport. Mallorca er også ideel til vandreferier og dykkerferier, hvor du kan nyde og udforske den smukke natur og historiske seværdigheder.

Palma de Mallorca og Magaluf er berømte og berygtede for det vilde natteliv. Mallorca er også attraktiv for børnefamilier på grund af den korte rejsetid kombineret med børnevenlige strande og masser af aktiviteter for hele familien. Mallorca er i sandhed en ø, hvor kontrasterne mødes.

Vi vil her forsøge at give dig et overblik over, hvor det er bedst at bo på Mallorca alt afhængig af, hvad der er dit primære formål med din ferie.

 

Hvor skal man bo på Mallorca, hvis man er på cykelferie?

Hvor skal du bo på Mallorca på cykelferie?

Hvis du tager til Mallorca for at cykle som landevejsrytter, er det selvfølgelig oplagt at finde en feriebolig tæt på cykelruterne. Du tager sikkert derned for at cykle i bjergene og få klatret en masse højdemeter. Tramuntana på den vestlige side af Mallorca er en bjergkæde, som strækker sig over 90 km. Det højeste punkt midt i bjergkæden er Puig Major, som rejser sig 1445 meter over havets overflade.

Tramuntana er en populær destination på cykelferier på Mallorca

Som en god forberedelse på din cykelferie kan vi anbefale dig at overveje, hvor på Mallorca du vil cykle. Mange cykelryttere bruger byerne Port d’Alcúdia og Port de Pollença på den nordlige side af Mallorca som base, for her er det nemt både at komme ud til bjergene og de mere flade strækninger. Port de Soller ligger cirka midt på Mallorcas bjergrige vestkyst, så denne by er et godt udgangspunkt, hvis du først og fremmest vil træne bjergkørsel.

I disse tre byer er der mange cykelvenlige hoteller med cykelværksted, cykelopbevaring, vaskeplads og lignende faciliteter, som enhver cykelrytter vil sætte pris på.

 

Hotel Astoria Playa Adults Only

Hotel Astoria Playa Adults Only er et godt hotel for cykelryttere på Mallorca
Port d’Alcúdia er en kystby på den nordøstlige side af Mallorca. Det er en populær ferieby blandt både børnefamilier og cykelryttere. Der er mange hoteller at vælge mellem. Vi vil gerne fremhæve det moderne Hotel Astoria Playa Adults Only, som har sit helt eget cykelcenter drevet af Wheels Sport.

Her kan du leje en cykel, hvis du ikke tager din egen med. Du kan også leje en guide, som kan vise dig de bedste cykelruter på Mallorca. Hotellet tilbyder sikker opbevaring af din cykel, vaskefaciliteter og et cykelværksted, hvor du enten selv kan justere og vedligeholde din cykel eller overlade det til en cykelmekaniker.

Når du skal slappe af efter dagens hårde træning, kan du tage en afsvalende dukkert i den 25 meter lange swimming pool eller booke en massage. Der er heller ikke så langt til stranden, hvis du gerne vil mærke sandet mellem dine tæer.

Hotellet serverer morgenmad tidligt, så du kan komme af sted på dagens tur nærmest når det passer dig. Der er mad i rigelige mængder, og der bliver også sørget godt for veganere og glutenallergikere.

 

Club del Sol Aparthotel

Club del Sol Aparthotel er et cykelvenligt hotel på Mallorca

Lidt længere oppe ad kysten ligger kystbyen Port de Pollença, som også er populær blandt cykelryttere. Her er ligeledes mange cykelvenlige hoteller som fx Club del Sol Aparthotel.

Her kan du leje en lejlighed med eget tekøkken, så du selv kan tilberede mad rig på kulhydrater, hvis du bliver træt af at spise ude. Hotellet tilbyder sikker opbevaring af 200 cykler, så her er plads til cykelklubber, som vil til Mallorca for at træne i vinterhalvåret. Der er cykelværksted med værktøj og cykelstander, så du kan vedligeholde din cykel.

Morgenmaden bliver serveret tidligt, hvis du beder om det. Der er pool, sauna og mulighed for massage efter dagens cykeltur. Kan du ikke få nok af at træne, er der også et veludstyret træningslokale på hotellet.

Vi vil råde dig til at bestille i god tid, hvis du vil bo på Club del Sol Aparthotel, da det er et populært og prisvenligt hotel for cykelryttere.

 

Hotel Esplendido

Hotel Esplendido er endnu et bud på et cykelvenligt hotel på Mallorca

Vil du hellere bo midt blandt Mallorcas bjerge, kan du overveje kystbyen Port de Soller. Fordi den ligger helt nede ved kysten, vil alle dine cykelture starte med en opkørsel. Hvis du er i tvivl, om det bliver for hårdt, kan du også overveje at bo på et hotel i selve Soller i stedet for.

Et godt bud på et cykelvenligt hotel i Port de Soller er Hotel Esplendido, som tilbyder sikker opbevaring af din cykel. Lige ved siden af hotellet ligger Tramuntana Tours, hvor du kan leje en cykel, hvis du rejser uden din egen. Du kan også booke en tur med guide.

Hotel Esplendido har selvfølgelig en pool, hvor du kan slappe af efter en lang dag i sadlen. Der er også spa, hvis du trænger til lidt ekstra forkælelse. Vores erfaring er, at man skal reservere et værelse på Hotel Esplendido i god tid.

 

Hvor skal man bo på Mallorca, hvis man er på golfferie?

Mallorca har mange golfbaner at vælge mellem. Faktisk er der over 20 golfbaner på Mallorca. Golfspillere rejser til Mallorca hele året rundt for at spille golf i smukke omgivelser og dejligt vejr.

Golfbanen Alcanada er blandt de 20 bedste golfbaner i Europa. Den ligger tæt på kysten, så her kan du kølet ned af en behagelig brise, når solen brager ned fra himlen. Eller du kan nyde den fantastiske panoramaudsigt over bjergene på Golf Son Vida, som med sin indvielse i 1964 er Mallorcas ældste golfbane.

 

Hotel Som Far

Hotel Som Far på Mallorca ligger tæt på golfbanen Alcanada

Hotel Som Far ligger cirka 1 km fra den populære og legendariske golfbane Alcanada. Det er praktisk talt det hotel, som ligger tættest på Alcanada. Når du ikke spiller golf, kan du tage en dukkert i hotellets swimming pool eller dyppe tæerne i saltvandet nede på den nærliggende strand.

Hotellet ligger også tæt på bymidten i Alcudia, som er en charmerende by, der har vundet mange turisters hjerter. Her finder du blandt andet en kilometerlange sandstrand med roligt vand, som tiltaler mange børnefamilier. Området byder generelt på mange aktiviteter for børnefamilier, så her kan du tage hele familien med, selv om det måske kun er dig, der spiller golf.

 

Sheraton Mallorca Arabella Golf Hotel

Sheraton Mallorca Arabella Golf Hotel er et luksuriøst golfhotel på Mallorca

Golf Son Vida er en traditionsrig, smuk og varieret golfbane lidt uden for Palma. Vil du koncentrere dig fuldstændig om at spille golf på din ferie, kan du bo på et rigtigt luksushotel på banen.

Sheraton Mallorca Arabella Golf Hotel ligger i bakkerne ved Golf Sin Vida og tilbyder gratis transport til 4 forskellige golfbaner i området: Golf Son Muntaner, Golf Son Vida, Golf Son Quint and Son Quint Golf Pitch + Putt. Du har som gæst på hotellet fortrinsret til starttider på golfbanerne.

Vil du også lave andet end at spille golf på din ferie, har du på Sheraton Mallorca Arabella Golf Hotel adgang til hele 3 swimmingpools, tennisbaner og beachvolleybane. Der er flere spisesteder og en bar, hvor du kan nyde et godt måltid mad og en drink.

 

Hvor skal man bo på Mallorca, hvis man er på vandreferie?

Vil du til Mallorca for at vandre, byder Tramuntana-bjergene på spændende landskaber med smukke grønklædte bjergskråninger og dramatiske klippekyster. Området gemmer på mange små charmerende bjergbyer med hvert deres særpræg. Her kan du opleve det UNESCO-beskyttede naturområde langt borte fra de mere turistede attraktioner på Mallorca, eller du kan lægge vejen forbi natur- og dyreparken La Reserva.

Pilgrimsruten til Mallorcas verdensberømte Lluc-kloster i bjergene er en populær vandrerute, hvor du kan mærke historiens vingesus. Vandreruten går fra klosteret til landsbyen Caimari og tager cirka 2½ – 3 timer at tilbagelægge. Det er muligt at overnatte på Lluc-klosteret.