Hvor kan man købe planter?

Kribler det efter at komme i gang med havearbejdet? Når foråret melder sin ankomst, kan det ses i butikkerne, som begynder at få planter i deres sortiment.
Hvor kan man købe planter?

Rhododendron, lyng og lavendel er alle populære planter i de danske haver. Og du kan ofte købe dem hos både dagligvarebutikker, byggemarkeder, planteskoler og havecentre. Men hvor kan man købe planter af en specifik sort eller med nogle særlige egenskaber? Det kan jo være, at du har et skyggefuldt hjørne, som kræver planter, der trives bedst i skygge, eller at du søger en særlig hårdfør sort af rhododendroner.

Det største og bedste udvalg finder du i planteskoler og havecentre – især online planteskoler, som sælger planter til hele landet. De har specialiseret sig i at dyrke og forhandle planter til danske haver, så her er udvalget stort, og den faglige ekspertise og rådgivning er i top.

De fleste planteskoler og havecentre har et bredt sortiment, så her kan du finde alverdens planter til din have lige fra stauder til frugttræer til rhododendron til færdig hæk. Nogle planteskoler har specialiseret sig, så de fx udelukkende forhandler stauder, græsser, rhododendroner eller store træer.

Er du på udkig efter en helt bestemt sort, kan din lokale planteskole hjælpe dig. Ofte kan de bestille en plante hjem til dig, hvis de ikke har lige præcis det, som du søger. Det kan være, at vestenvinden ofte blæser ind over din have, så du er nødt til at vælge planter, som kan tåle kraftig vind.

 

Find det største udvalg af planter online

Du kan også købe planter online. Det kan du fx gøre hos Plantetorvet, som har et virkelig stort sortiment. Besøg deres hjemmeside og gå på opdagelse, hvis du ikke rigtig har bestemt dig for, hvad du kunne tænke dig at plante i din have. Her kan du få inspiration til smukke stauder, spændende surbundsplanter, romantiske roser, stedsegrønt bunddække og blomstrende buske.

Hos Plantetorvet kan du også finde gode tilbud på planter. Jeg har set tilbud med besparelser på op til 50%. Det var endda på hækplanter, som man jo skal bruge mange af, hvis man skal plante en hel hæk, så man kan være heldig at spare en mindre formue på planter til haven.

Min erfaring er, at udvalget af planter er virkelig stort hos Plantetorvet – meget større end hos min lokale planteskole. Samtidig er Plantetorvet ofte billigere, selv hvis havecentret eller sågar byggemarkedet reklamerer med tilbud på de samme planter.

For noget tid siden var jeg på jagt efter hårdføre rhododendroner, som kunne tåle at stå i en vindomsust have. Det er ikke den billigste sort af rhododendron, man kan vælge til sin have, men rhododendron skulle det være, for jeg elsker deres blomsterpragt først på sommeren. Jeg var forbi et havecenter, som havde rhododendron, men desværre ikke den sort, som jeg var ude efter. De havde mange andre rhododendroner at vælge mellem, flere endda på tilbud, men alligevel var Plantetorvet billigere OG de kunne levere lige præcis den sort, som jeg var ude efter, i løbet af ganske få dage.

 

Mange fordele ved at købe planter online

Udover stort udvalg og billige priser er det også virkelig nemt at købe planter online. Du køber dem præcis på samme måde, som du handler i en hvilken som helst anden webshop, og så får du dine planter leveret til døren med en fragtmand. Du skal ikke bruge tid på at køre til den nærmeste planteskole. Du skal ikke bekymre dig om, hvorvidt du har plads i din bil til planterne, eller om du skal ud og låne eller leje en trailer. Du skal ikke vente på, at dit lokale havecenter får planter hjem til dig (og så bruge yderligere tid på at køre frem og tilbage).

Alt i alt er der mange fordele ved at købe planter online hos Plantetorvet. Udvalget er stort, priserne er gode, det er nemt, levering er hurtig, og du kan få leveret dine planter hjem til dig selv.