Hvor kan man købe ebøger?

Ebøger er nemme at bære rundt på og samler ikke støv i en bogreol. Læser du ebøger, kan du have et helt bibliotek med dig på din mobil. Du slipper fx for at fylde kufferten med tunge bøger, når du skal på ferie.
Hvor kan man købe ebøger?

De gode gammeldags papirbøger kan man købe hos enhver boghandler. Men hvor kan man købe ebøger? Det er jo ikke noget, man går ind og køber i en butik nede om hjørnet.

Ebøger kan man købe hos mange online boghandler som fx Saxo og Tales. Her kan du købe en enkelt ebog, hvis det er en helt bestemt bog, du gerne vil læse. Det kan fx være, at du er så vild efter at læse den nyeste bog af din yndlingsforfatter i det øjeblik, den udkommer, at du bare skal have fat i den hurtigst muligt. Eller måske vil du gerne læse en bog, som er udsolgt som papirbog, så en ebog er den eneste mulighed. Eller måske vil du gerne læse en lidt ældre bog eller bog, som ikke har så bred appel. De er nemlig ikke altid lige til at finde på de forskellige streamingtjenester, hvor du også kan læse ebøger.

Vil du bare købe en enkelt ebog, kan det måske i nogle tilfælde betale sig. Men ofte er ebøger forholdsvis dyre, når man sammenligner med prisen for en måneds abonnement hos forskellige streamingtjenester som fx Mofibo.

 

Hvor kan jeg købe ebøger?

Du kan blandt andet købe ebøger hos

  • Saxo som er Danmarks første og største online boghandel, som udelukkende eksisterer på nettet. Her kan du købe både trykte bøger, ebøger og lydbøger. Du kan vælge mellem flere millioner titler på dansk og såmænd også andre sprog som engelsk, tysk og fransk.
  • Tales som også er en stor online boghandel. De bestræber sig på at sælge bøger til markedets laveste priser. Her kan du også købe både trykte bøger, ebøger og lydbøger. Udvalget er enormt, og du kan også finde bøger på andre sprog som fx engelsk, tysk, fransk, svensk og russisk. Du kan faktisk også finde et udvalg af gratis ebøger.
  • Amazon som er verdens største online boghandel. Her kan du finde alverdens ebøger på engelsk. Besøger du fx den tyske Amazon-side, kan du finde ebøger på tysk.
  • eReolen som er bibliotekets tilbud med ebøger. Her kan du ikke købe ebøger, men du kan låne dem, hvis du er meldt ind som låner på biblioteket i den kommune, hvor du bor.

 

Du kan streame ebøger og lydbøger hos Nextory
Annonce

 

Hvad er streaming?

Streaming betyder, at du kan læse en bog direkte på din mobiltelefon eller tablet uden at downloade den først. Du logger dig ind på en streamingtjeneste, hvor du har abonnement, og så kan du læse alt det, du har lyst til. Streaming kræver, at du er på nettet, så foruden et abonnement på en streamingtjeneste skal du også have mulighed for at logge på et trådløst netværk eller have et mobilabonnement med datatrafik.

Det er efterhånden meget populært at streame bøger. Især lydbøger vinder frem, fordi det er en god måde at få læst nogle bøger, selv om man har en travl hverdag. Man kan lytte til en bog i mange situationer, hvor det ellers er umuligt at læse. Du kan fx lytte til en lydbog, mens du kører bil, mens du træner, eller mens du laver mad.

 

Hvor kan jeg streame ebøger?

Det er især lydbøger, man kan streame hos de forskellige streamingtjenester. Men det er også muligt at abonnere på en tjeneste, hvor du kan læse ebøger. Prøv at tage et kig på

  • BookBeat hvor du kan vælge mellem cirka 100.000 bøger. Til gengæld er BookBeat billigere end Mofibo
  • Chapter hvor du kan finde et bredt udvalg af ebøger. Prisen for et abonnement afhænger af, hvor meget du læser.
  • Nextory hvor du ligeledes finder et bredt udvalg af ebøger. Prisen afhænger blandt andet af, hvor hurtigt du vil have adgang til nye bøger.

Nu ved du både, hvor du kan købe ebøger, og hvor du kan streame dem. Læser du rigtig meget, kan det bedst betale sig at abonnere på en streamingtjeneste. Det er dog ikke alle bøger, man kan finde her, så en gang i mellem kan man blive nødt til at købe en ebog i stedet for.