Med tiden kommer der skrammer i dørkarmene, pletter på væggene og ridser i dørpanelerne. Det er uundgåeligt, når vi bruger vores hjem. Panelerne bliver skrammet, når støvsugeren rammer ind i dem. Køkkenets vægge får stænk af tomatsovs, stegefedt og andet godt. Væggene får mærker, når vi kommer til at gå ind i dem med ting. Alt sammen noget, der stille og roligt slider på vægge, døre, karme og paneler. Men heldigvis er det også ret nemt at rette op på med et nyt frisk lag maling. Måske skal de værste skader spartles først, men så er det heller ikke værre.
Det kan være hyggeligt selv at gå og male. Måske er det et projekt, som du kan dele med din bedre halvdel eller venner, hvor I efter en veloverstået arbejdsdag kan hygge med dejlig mad.
Eller måske kniber det med energien og lysten til selv at kaste sig over sådan en opgave – også selv om en ven eller to står klar til at give en hånd med. Måske er du ikke så vild med at stå på en stige og male lofter. Måske har du dårlige erfaringer med at male selv. Eller måske har du hænderne fulde med job, børn og hvad der ellers fylder i hverdagen.
Løsningen kan være at finde en maler, som kan klare malerarbejdet for dig. Er du nervøs for, at det bliver for dyrt, kan du prøve at indhente et par tilbud hos forskellige malere. Prisen på malerarbejdet vil selvfølgelig afhænge af, hvad og hvor meget du skal have malet. Der står malerne helt frit at bestemme deres timeløn, så derfor kan de forskellige malere godt have vidt forskellige priser. Det kan du kun finde ud af ved at ringe rundt til et par malere og tage en snak med dem om dit projekt. Måske er du heldig at finde en billig maler, så du undgår at sprænge dit budget. Eller måske må du selv i gang med at svinge penslen.
Prisen på malerarbejde kan blive udregnet på flere forskellige måder
En maler kan selv fastsætte sin pris, så derfor kan der sagtens være forskel på malernes priser selv i den samme by.
Grundlæggende vil prisen på malerarbejde dog i høj grad afhænge af, hvad du skal have malet. Mange malere har faste priser på deres malerarbejde. De arbejder enten ud fra en timepris eller en pris pr. m2.
Oven i det kommer så udgifter til materialer som fx grundrens, maling, filt og tapet. Forbruget af materialer vil selvfølgelig være forskelligt fra den ene maleropgave til den anden, men det er en pris, som bliver lagt oven i malerens timepris.
En pris på malerarbejde pr. kvadratmeter kan også variere afhængig af, hvad du skal have malet. Malere tager fx ofte en forholdsvis lavere pris for maling af vægge, mens maling af vinduer, karme og fodlister er noget dyrere pr. meter.
Det skyldes naturligvis, at det tager noget længere tid at male vinduer og karme, da der er mange detaljer, som kræver håndelag og tålmodighed, hvis slutresultatet skal være flot.For en helt almindelig kunde uden forstand på malerarbejde kan det være nemmest at forholde sig til en pris pr. kvadratmeter. Antallet af kvadratmeter ændrer sig ikke pludseligt, så det er forholdsvis nemt at sjusse sig frem til en pris.
Få 3 tilbud på malerarbejde
Du kan også vælge at få et fast tilbud fra en maler, inden han går i gang med opgaven. Et fast tilbud er bindende for den maler, som har afgivet det, så den endelige regning ikke bliver en ubehagelig overraskelse for dig.
Eftersom der kan være stor forskel på malernes priser, kan det være en god idé at indhente 2-3 tilbud, hvis du gerne vil undgå at betale for meget. Det kan være en god idé at starte med at indhente 2 tilbud. Ligger de tæt på hinanden, er det formentlig realistiske priser. Er der derimod stor forskel på de to priser, kan det være en god idé at få et tilbud mere, så du har et bedre sammenligningsgrundlag.
Prisen er dog ikke nødvendigvis den eneste afgørende parameter, når du skal finde en maler. Du skal se på malerarbejdet i mange år fremover, så det er også vigtigt at vælge en maler, som du har tillid til.