Hvad er et lagerhotel?

Et lagerhotel er et lager, hvor du kan leje plads til dit private indbo eller dine varer, hvis du driver en virksomhed. Der findes forskellige typer af lagerhoteller.
Hvad er et lagerhotel?

Et lagerhotel er et lager, hvor du kan leje plads til opmagasinering af dit indbo eller opbevaring af dine varer i en kortere eller længere periode. Det fungerer altså i princippet på samme måde som et helt almindeligt hotel, hvor du lejer et værelse.

 

Et lagerhotel kan være mange forskellige ting

Nogle lagerhoteller henvender sig primært til private, som har brug for at kunne komme til deres ting på alle tider af døgnet. De fungerer nærmest som et pulterkammer uden for folks eget hjem. Her lejer man et depotrum, som er låst af, så ingen uvedkommende har adgang.

Har du ofte brug for at komme til dine ting, kan et godt alternativ være at leje en container, som I kan have stående i jeres indkørsel eller have. Det kan være nyttigt, hvis I fx er i gang med at renovere jeres hus og har brug for at pakke de fleste af jeres ejendele væk, så de ikke står i vejen eller bliver ødelagt.

 

Billig leje af container
Annonce

 

Nogle lagerhoteller opbevarer kun varer for andre virksomheder. Her står varerne opmagasineret på pallereoler, så de kan blive flyttet med truck.

Nogle lagerhoteller tilbyder også distribution af gods.

Nogle lagerhoteller er isolerede og opvarmede, andre er ikke.

Nogle lagerhoteller tilbyder pick & pack, som er en service særligt henvendt til webshops. Denne type lagerhotel kan tage sig af hele ordreforløbet lige fra en kunde køber en vare til eventuel returnering af varen.

Derfor er det heller ikke altid helt lige til at svare på spørgsmålet “Hvad er et lagerhotel?”. Det kan reelt være mange forskellige ting, og mange lagerhoteller er gode til at tilpasse sig dine behov. Derfor vil det i mange tilfælde være en god idé at tage en snak med det lagerhotel, som du overvejer at benytte dig af.

 

Hvad koster et lagerhotel?

Prisen for et lagerhotel afhænger især af

  • hvor meget plads du har brug for
  • hvor længe du har brug for plads
  • forskellige tillægsydelser der kræver personale – det kan være alt fra telefonisk kontakt til komplet ordrerhåndtering for en webshop
  • lagerhotellets lokation – det vil typisk være dyrere i byerne end ude på landet. Et udenlandsk lagerhotel vil ofte også være billigere end et dansk lagerhotel

Lagerhoteller, som lejer depotrum ud til private, har normalt helt faste takster, som du kan finde på deres respektive hjemmesider.

Ønsker du at leje plads på et lagerhotel til din virksomheds varelager, vil der ofte være mulighed for at forhandle, når I skal skrive en kontrakt.

 

Har du brug for at leje et lagerhotel?

Vil du leje et lagerhotel til din virksomhed, skal du overveje dine behov og finde det lagerhotel, som passer dig bedst. Mange andre forhold end pris spiller ind – blandt andet de fysiske forhold på lagerhotellet såsom temperaturstyring, tyverisikring og læsseforhold, den geografiske placering og samarbejder med distributører.

 

Hvad er et lagerhotel?

Som du kan læse dig til, findes der flere forskellige typer af lagerhoteller. Jeg håber, at du er blevet lidt klogere på, hvad et lagerhotel er. Ellers kan du i mange tilfælde få lov til at besøge et lagerhotel og se deres faciliteter, inden du lejer dig ind. Det kan være en god anledning til at få svar på alle dine spørgsmål om, hvad et lagerhotel er, og hvad det tilbyder af services.