Find inspiration til væggenes farver ude i naturen

Find inspiration til væggenes farver ude i naturen

Når væggene trænger til et nyt lag maling, kan det være svært at vælge farve. Skal man holde fast i den farve, som væggene har nu, eller skal man prøve noget nyt? Måske flytter du ind i et nyt hjem, hvor det kan være forfriskende at prøve en ny farvekombination – især hvis der fx er mere lys i din nye bolig, som åbner op for at lege mere med farverne.

Vil du prøve en ny farve på dine vægge, er der en virkelig stor pallette af muligheder. Ja, de er nærmest uendelige. Du kender det sikkert kun alt for godt, når du har stået hos farvehandleren og studeret et farvekort.  Derfor kan det være en god idé at have gjort sig nogle overvejelser om farverne, inden man går ned til farvehandleren. Er du ikke helt sikker i din sag, kan du også købe små farveprøver, som du kan male dine vægge med for at få et indtryk af, hvordan de forskellige farver vil tage sig ud hjemme hos dig. Meget vil nemlig også afhænge af væggenes overflade og lysindfaldet i dit hjem.

Du kan hente inspiration til flotte farvekombinationer mange forskellige steder. Du kan hente inspiration på kunstmuseer, hvor du kan studere harmonien i de farver, som forskellige kunstnere har anvendt i deres malerier. Impressionister som fx Monet og Renoir tilstræbte fx at gengive et øjebliks umiddelbare indtryk af naturen så friskt og troværdigt som muligt. Disse kunstnere malede især med lyse farver, som ofte fik en let blå skygge.

Maleri af Claude Monet

Det leder mig frem til, at naturen også er en vældig interessant inspirationskilde i sig selv. Se på farverne i naturen omkring dig og læg mærke til, hvordan deres farve ændrer sig i takt med solens bevægelse hen over himlen. Lyset påvirker nemlig alt.

I naturen kan du både finde dæmpede og stærke farvekombinationer. Tænk blot på det farverige efterår, hvor skovens træer eksploderer i et væld af smukke røde, rustfarvede og karamelbrune farver kombineret med stedsegrønt. Det er farver, som med deres dejlige varme fryder øjet.

Efterårsfarver i en skov

Eller tænk på pragtfulde anlagte parker, hvor alverdens grønne nuancer dominerer brudt af farverige blomster, der danner en flot kontrast. Naturen giver os et væld af farver, nuancer og kontraster, som vi kan kombinere på kryds og tværs. Kunsten består i at ramme en harmonisk kombination, som passer til lige præcis dit hjem. Farvernes verden er forunderlig, og de kan understrege en stemning i dit hjem. De kan skabe en hyggelig atmosfære eller kølig distance alt afhængig af dit valg og ønske.

Grønne farver i en park

Synes du, det er svært at vælge den rigtige farve, kan du altid søge råd hos en professionel maler.