9 bøger i stil med Shopaholic-bøgerne

Bøger i stil med Shopaholic-bøgerne

Det er efterhånden nogle år siden, at chick lit-bølgen rullede ind over os. En af de populæreste forfattere i genren er Sophie Kinsella, som har skrevet Shopaholic-bøgerne. Jeg oplever, at hendes bøger ofte hitter hos kvinder, som ellers ikke læser så meget til dagligt, selv om lysten egentlig er der. Det handler især om tid og overskud, men de bedste chick lit-bøger er så nemme at læse, charmerende og underholdende, at de bare er et godt pusterum i en travl hverdag.

Det kan være svært at vide, hvad man skal kaste sig over, når man er færdig med sidste bind i Shopaholic-serien. Derfor har jeg som en lille hjælpende hånd støvet hylderne igennem for andre gode bøger i stil med Shopaholic-bøgerne.

 

Den klareste stjerne af Marian Keyes

Den klareste stjerne af Marian Keyes

Jeg vil vove den påstand, at Marian Keyes startede hele chick lit-bølgen med bogen Sushi for begyndere. Den er desværre udsolgt fra forlaget, men du kan stadig låne den på biblioteket. Jeg vil i det hele taget anbefale dig alle bøger skrevet af Marian Keyes. Hun er lige så velskrivende og underholdende som Sophie Kinsella. Ofte kombinerer hun de lette emner som forelskelse med tunge emner som hemmeligheder i ægteskabet. Hendes bøger er en skøn blanding af humor og alvor i en letlæst stil, og man kommer lynhurtigt til at holde af hovedpersonerne. Marian Keyes skuffer aldrig.

 

I det øjeblik var jeg din af Mhairi McFarlane

I det øjeblik var jeg din af Mhairi McFarlaneMhairi FcFarlane er i samme boldgade som Marian Keyes. Hendes personer kæmper sig også gennem den trivielle hverdag fortalt i en let tone med masser af glimt i øjet og en god portion selvironi. I denne historie møder vi Rachel og Ben, som blev bedste venner, da de gik på universitetet. De glider fra hinanden efter studietiden. 10 år senere møder de hinanden igen. Rachel er gået fra sin kæreste gennem 13 år, mens Ben har været gift de sidste 2 år. Rachel var i sin tid hemmeligt forelsket i Ben, og nu blusser alle følelserne op igen. De har brug for at få talt ud, og der er mange kriser, indtil luften er renset mellem dem. Ingen af dem er perfekte, de kæmper med deres følelser, og man tror som læser, man har regnet slutningen ud… her er det hele til en realistisk, charmerende, sjov og underholdende historie.

 

Næste stop Rosengädda af Emma Hamberg

Næste stop Rosengädda af Emma HambergSvenske Emma Hamberg fortæller her om 3 vidt forskellige personer, der hver især er faret vild i deres eget liv. Tessan er træt af det hele – sit job på en trøstesløs grillbar, sin irriterende mor og sin overfladiske kæreste. 13-årige Bror har også fået nok. Han er frankofil, gammelklog og sær, så han passer ikke ind nogen som helst steder. De kender ikke hinanden, men da de hver især vælger at vende rygge til det hele og rejser mod Stockholm, ender de begge på en gård ejet af en ældre kvinde ved navn Jane. Hun tager sig af tilskadekomne og efterladte dyr, og glemmer lidt også at passe på sig selv. Langsomt men sikkert når både Tessan, Bror og Jane frem til, at deres særheder i virkeligheden er deres styrker, som gør dem til noget helt særligt. Det er en rigtig feel good roman om nogle finurlige personer, som man kun kan holde af. Stilen er humoristisk og letlæst, selv om emnet er alvorligt nok.

 

Verden er lille af Åsa Hellberg

Verden er lille af Åsa HellbergÅsa Hellberg er en anden svensk forfatter, som skriver varme og humoristiske bøger om kærlighed, venskab og modet til at lade sit liv tage en ny uventet drejning. Hendes hovedpersoner er lidt ældre end hvad man ellers typisk møder i chick lit-genren, men vi bliver jo alle ældre, så der er helt sikkert også nogle, der kan genkende sig selv her. Den 70-årige enke Elsa følger efter helt tilfældige personer i lufthavnen for at se, hvilket land det vil føre hende til. Isabella er en 50-årig kvinde, der har haft stor succes som skuespiller. Hun overvejer nu, hvad hun skal bruge resten af sit liv til. Hendes veninde Carina overtaler hende til at tage med til England, hvor de sammen starter en B&B. Skæbnen fører de 3 kvinder sammen, og det åbner op for nye muligheder i deres liv. Det er en hyggelig og underholdende fortælling om nogle farverige kvinder, som har en smittende livsglæde.

 

Kunsten at forelske sig af Cecelia Ahern

Kunsten at forelske sig af Cecelia AhernKan man ændre en anden persons livssyn i løbet af 14 dage? Det er en opgave, som Christine tager på sig, da hun en sen nattetime støder på Adam, som skal til at springe ud fra en bro for at tage sit eget liv. Hun for ham overtalt til at komme ned, og de indgår en aftale. Christine får 14 dage til at vise Adam, at livet virkelig er værd at leve. Hun skal kort sagt hjælpe ham med at vinde kæresten tilbage, beholde sit job og redde forholdet til hans far. Hvis det ikke lykkes, vil Adam tage sit eget liv, når de to uger er gået. Christine selv er typen med hang til selvhjælpsbøger og hun kaster sig hellere end gerne over opgaven – men må snart indse, at det bare ikke er alle problemer, man kan løse. Slet ikke når hun selv kæmper med efterdønningerne af brudet med sin mand og problemer på arbejdet. Både Adam og Christine ønsker sig et bedre liv på hver sin måde og ender med at hjælpe hinanden. Det er en varm, sjov og rørende fortælling, som nok skal underholde alle, der er til chick lit og feel good fortællinger.

 

Til månen og tilbage af Jill Mansell

Til månen og tilbage af Jill MansellHvordan kommer man videre med livet, når ens elskede dør alt for tidligt? Jill Mansell giver et bud i denne roman, hvor unge Ellie mister sit livs kærlighed, Jamie, i en trafikulykke. Ellie forsøger at starte på en frisk. Hun flytter ind i en ny lejlighed, får nye venner og skifter job, men savnet overskygger alt andet. Derfor opdager Ellie i første omgang slet ikke, at hendes nye chef er forelsket i hende. Alligevel begynder følelserne så småt at boble i Ellie, selv om hun også er plaget af dårlig samvittighed over for Jamie. Temaet er altså lidt tungere, end hvad man ellers typisk støder på i chick lit. Alligevel er det en humoristisk kærlighedshistorie, som er letlæst og underholdende.

 

Det ender sådan her af Kathleen MacMahon

Det ender sådan her af Kathleen MacMahonAddie er 38 år gammel og har opgivet kærligheden. Hun slikker sårene efter bruddet med sin eks og en ufrivillig abort. Dagene går med at passe faderen, som har brækket begge håndled. De har det fint med blot at være de to. Det er derfor højst ubelejligt, da en fjern amerikansk slægtning pludselig dukker op i sin søgen efter sine irske rødder. Men Bruno er faktisk slet ikke så slem.. det bliver begyndelsen på en stormende forelskelse, som vender op og ned på både Addies og Brunos liv. Men mange ydre faktorer spiller også ind i deres forhold og spørgsmålet er, hvordan det hele vil ende. Der er flettet mange alvorlige emner ind i denne historie, som er fortalt levende og medrivende. Kathleen MacMahon fik mange flotte anmeldelser for denne roman. Hun har også vundet flere priser for den hjemme i Irland, så her venter en god læseoplevelse til dig, der ikke kan få nok af at læse kærlighedshistorier.

 

Tehuset på Mulberry Street af Sharon Owens

Tehuset på Mulberry Street af Sharon OwensPenny og hendes mand Daniel driver en nedslidt café, som ligger på Mulberry Street i Belfast. Caféen har de arvet efter Pennys far. De har været gift i 14-15 år, og Penny er ved at være godt rastløs. Der skal ske noget nyt! Sådan har mange af caféens gæster det også. De drømmer om et andet liv, mens de trøstespiser på caféen. Vi møder blandt andet den håbefulde kunstner, der skriver det ene fanbrev efter det andet til Nicolas Cage. Uroen i Ulster rumler også i baggrunden. Både Penny, Daniel og alle deres gæster bliver på en eller anden måde rystet ud af deres vante gænge og ender med et bedre liv. Her er god underholdning i en skøn blanding af ren komedie og irsk chicklit, som helt uhøjtideligt minder os om, hvor vigtigt det er at nyde livet.

 

Som det er af Dawn O’Porter

Som det er af Dawn O'PorterVi følger tre kvinder, hvis liv bliver flettet ind i hinanden. Tara er 42 år og tv-producer. Hun bliver mod sin vilje landskendt, da en video af hende i et intimt øjeblik går viral. Stemningen er imod Tara, men den succesrige livsstilsblogger Cam tager hende i forsvar. Et venskab mellem de to kvinder spirer frem. 29-årige Stella er til gengæld forarget over nogle af Cams blogindlæg om at fravælge børn. Stellas største drøm er nemlig at få et barn, men hun er uden kæreste og i risikozonen for at få kræft, så det haster med at blive gravid. Det er aktuelle og alvorlige emner, der bliver taget op, så Som det er er en roman, der både giver anledning til et godt grin og eftertænksomhed. Det er en noget anden stil end den lyserøde chick lit med shopping og glamour. Tværtimod er her gode pointer og ægte følelser på spil.

 

Nu har du forhåbentligt fået lidt inspiration til sjove bøger i stil med Shopaholic-bøgerne. Flere af forfatterne har skrevet en del bøger, så hvis du synes godt om en af dem, kan du glæde dig til mange timers underholdning.