3 tips til at få nok lys på hjemmekontoret

Skrevet af Amalie Bech Worm Pedersen
3 tips til at få nok lys på hjemmekontoret

I 2020 har vi måtte indrette os på ny i vores hjem, eftersom det også blev vores kontor som en konsekvens af de massive corona-restriktioner. År 2021 fortsætter i samme spor, og man kan derfor let blive døsig, træt og doven af at møde ind på hjemmekontoret dag efter dag efter dag. For selvom dagene officielt bliver lysere og lysere, kan de virke endnu mørkere end, hvad godt er. Spørgsmålet er: Får du nok lys på hjemmekontoret?

En lysere dag bidrager til et højere energiniveau, hvorfor vores krop har brug for lys for at fungere optimalt. Får man ikke nok lys, kan hjernen let blive søvnig i disse tider, hvor byerne sover, og corona er en sovepille i sig selv. I denne artikel vil vi give dig vores 3 bedste tips til, hvordan du får en lysere og dermed mere produktiv hverdag på hjemmekontoret.

 

1. Placer dig tæt ved vinduet

Sæt dig op ad vinduet således, at dit ansigt bliver mødt af hver en lille solstråle, der måtte skinne igennem de mange, snefyldte skyer, der ligeledes gengiver en mængde naturligt lys. Når du flytter dit hjemmekontor hen til vinduet, bør du dog ikke flytte de største møbler med dig hen til vinduet, da de kan sluge en stor del af lysindfaldet. Tag i stedet kun det mest nødvendige med dig, så der samtidig heller ikke er for mange genstande til at distrahere dig. Mens du arbejder på hjemmekontoret, er det en god idé at lufte ud for at sikre et godt og sundt indeklima.

 

2. Hold kaffepause i det fri

Melder sulten eller kaffetrangen sig, kan du med fordel nyde den ude i det fri. På den måde løsriver du dig fra kontoret og får, bogstavelig talt, luftforandring, hvilket kan gavne din arbejdsproces, mens du nyder det naturlige lys. På nuværende tidspunkt er det samtidig så koldt udenfor, at du formentlig ikke tager en længere pause end, hvad du egentlig havde regnet. På den måde er du sikker på at komme tilbage til din arbejdsstation.

 

3. Få en god arbejdslampe

Det rette lys kan styrke vores velvære, men det er ikke altid, at der er nok dagslys at give af. Heldigvis kan indendørsbelysning i form af lamper træde i stedet for og give lignende effekt. Arbejdslamper forbindes dog ofte med funktionalitet og ikke et bemærkelsesværdigt design. Vi har samlet et udvalg af arbejdslamper, der udfordrer denne overbevisning ved netop at rumme både det stilfulde og praktiske aspekt.

 

FUHRHOME Madrid bordlampe i zink

Den kreative

Denne bordlampe kaldes Madrid, men minder tilnærmelsesvis om Georg Gearløs’ Lille Hjælper og inspirerer til både innovation og kreativitet. Lampen er produceret af zink og mørkt genbrugstræ, hvorfor hver en lampe er helt unik. Arbejder du derfor i det kreative felt, som arkitekt, musiker, kunstner eller andet, er denne arbejdslampe perfekt til dig. Du finder den lille hjælper fra Fuhrhome ved at klikke her.

 

Natur bordlampe lavet af bomuld og drivtømmer

Den bæredygtige

Er bæredygtighed vigtigt for dig, og emmer dit hjem af historier, er den næste lampe lige noget for dig. Den lækre Nature-bordlampe er fremstillet af indonesiske drivtømmer, der er formet af havet og tiden, hvilket samtidig gør lampen ganske unik. Skærmen er lavet af bomuld og giver derfor en flot kontrast til træet og samtidig et behageligt lys, der er rart at læse i og ikke blænder. Find lampen fra Kare Design her.

 

Minimalistisk bordlampe

Den minimalistiske

Sætter du pris på minimalisme, og tror du på ”less is more”, så er denne LED-lampe det, du leder efter. Den smukke Codolo-lampe fra Kare Design er produceret i forkromet stål og aluminium, hvilket giver den et elegant udtryk. Lampen vejer kun 0,85kg, hvorfor den er nem at flytte rundt på på hjemmekontoret. Du kan læse mere om lampen her.

 

Elegant bordlampe

Den eksklusive

Foretrækker du nogle andre materialer, der udstråler eksklusivitet i din indretning, så er denne bordlampe fra Hübsch lige sagen. Denne spændende bordlampe er fremstillet af metal og marmor og består af en halvkugle i form af en lampeskærm foroven, hvorfra lyset spredes ud på dit arbejdsbord. Lampen fås også i sort, og du kan finde her.

Du kan finde mange flere eksempler på smuk og funktionel arbejdsbelysning på BOBOonline.dk.