3 tilbud med masser af gratis e-bøger på dansk

Ferietid er læsetid. Mange af os vil gerne læse mere i hverdagen, men det kniber med at finde tid til det, når man også skal arbejde, købe ind, lave mad, motionere og klare en masse praktiske gøremål i dagligdagen. For nogle er løsningen lydbøger. Andre får bare ikke læst - før de skal på ferie.
3 tilbud med masser af gratis e-bøger på dansk

Både biblioteker og boghandlere mærker tydeligt, at vi stadig har lyst til at læse. Nogle af deres travleste perioder er skoleferierne som fx sommerferien og juleferien, hvor folk vil låne en god bog eller to til at tage med på ferien eller hygge sig med hjemme i sofaen.

Men hvad nu, hvis du løber tør for læsestof på din ferie? Måske fik du ikke lånt nok bøger, fordi du blev så grebet, at du bare måtte læse hvert øjeblik, hvor du fik chancen. Og måske er der ikke lige et bibliotek eller en boghandler rundt om hjørnet.

Løsningen er heldigvis lige for. De fleste af os har en tablet eller smartphone, og mange feriedestinationer er godt dækket ind med internet, så hvorfor ikke udnytte muligheden for at læse danske e-bøger ganske gratis? Der er flere forskellige tilbud med gratis e-bøger, som du kan drage fordel af i en prøveperiode eller mere permanent, så her vil vi præsentere dig for de 3, som har det største udvalg af e-bøger på dansk.

 

eReolen er bibliotekernes tilbud med ebøger

eReolen: Gratis e-bøger hvis du melder dig ind på dit lokale folkebibliotek

Er du en ivrig låner på dit lokale bibliotek, kender du måske allerede eReolen. Det er de danske bibliotekers tilbud med e-bøger, som du kan låne helt gratis. Du har adgang, hvis du er meldt ind på folkebiblioteket i den kommune, hvor du bor.

Du kommer i gang med eReolen ved at hente og installere en app, som hedder eReolen. Så kan du søge efter og låne bøger. Når du har lånt en bog, kan du downloade den, så du kan læse eller lytte til den, selv om du er offline.

Det er gratis for dig at låne e-bøger hos eReolen, men i mange kommuner er der lagt en begrænsning ind, så du kun kan låne x antal e-bøger pr. måned. Begrænsningen skal sikre, at bibliotekernes økonomi ikke løber løbsk, for bibliotekerne skal betale et beløb til forlagene for hver e-bog, som bliver lånt ud på eReolen.

Vælger du at låne en bog, som er markeret med et blåt ikon, kan du dog låne lige så mange, som du har lyst til. Disse bøger er nemlig undtaget fra den førnævnte begrænsning.

Bøgerne låner du. Du køber dem ikke. Det betyder, at du ikke har dem til evig tid. Lånetiden på en e-bog er 30 dage. Du kan ikke aflevere en e-bog, så der er ingen risiko for bøder. Bogen bliver ganske enkelt slettet fra din konto, når lånetiden udløber. Det gælder også bøger, som du har downloadet.

På eReolen finder du et bredt udvalg af e-bøger på dansk. Her er lydbøger, som du kan lytte til, og e-bøger, som du kan læse. Her er både billedbøger, børnebøger, ungdomsbøger, noveller, krimier, romaner, faglitteratur og podcasts. Der er et bredt udvalg af både gamle og nye bøger, så du kan med garanti finde noget, der falder i din smag.

Der kan dog godt være lidt ventetid på de nye bestsellers og andre nye bøger. Det er nemlig forlagene, der bestemmer, hvilke bøger de vil stille til rådighed på eReolen. Til gengæld har eReolen et rigtig godt bagkatalog, hvor du kan finde mange ældre bøger, som ikke nødvendigvis er tilgængelig på de kommercielle tilbud med e-bøger.

 

Mofibo: Her finder du de nyeste e-bøger på dansk

Mofibo kan prale med at have Danmarks største samling af lydbøger, så det kan være et godt tilbud til dig, der elsker at lytte til spændende fortællinger eller gerne vil opdateres på udviklingen inden for dit arbejdsområde, mens du fx kører bil, træner eller laver mad. Der er selvfølgelig også et stort udvalg af e-bøger til dig, der helst vil læse.

Her kan du finde de nye bøger kort tid efter, at forlagene har udgivet dem – også de populære bestsellers, som du bare må læse her og nu. Du har mulighed for at prøve Mofibo gratis i 14 dage, så du kan finde ud af, om det er et tilbud, du rent faktisk kommer til at bruge. Fortryder du, kan du inden for prøveperioden opsige dit abonnement uden at skulle betale noget. Der er nemlig ingen bindingsperiode hos Mofibo.

Hos Mofibo beholder du de e-bøger, som du har downloadet til at læse offline, lige så længe du har en aktiv konto. Der er heller ingen begrænsninger på, hvor mange e-bøger du kan læse hver måned. Det giver dig altså mulighed for at opbygge et helt lille bibliotek. Til gengæld er det ikke sikkert, at du kan finde ældre bøger hos Mofibo, hvis der ikke er efterspørgsel på dem.

Du kan vælge mellem flere forskellige abonnementer hos Mofibo. Hvis I er nogle rigtig læseheste i jeres familie, kan I vælge at dele et abonnement, så I kan spare penge. Under alle omstændigheder er prisen på et abonnement hos Mofibo ganske lav sammenlignet med prisen på en ny bog, så hvis du bare må og skal læse bøgerne lige så hurtigt, som de udkommer, er Mofibo bestemt værd at prøve.

Saxo Premium har også et stort udvalg af e-bøger
Reklame – alle links til Saxo er reklamelinks

Saxo Premium: En klub med gratis e-bøger og rabat på fysiske bøger

Vil du gerne lytte til lydbøger, mens du er på farten? Men foretrækker du egentligt helst at sidde med en fysisk bog i skødet, når du skal hygge dig derhjemme? Så er Saxo Premium måske løsningen for dig. De har et stort udvalg af nye populære e-bøger, som dog ikke helt matcher Mofibo. Man kan også beskrive Saxo Premium som en mellemting mellem eReolens gratis tilbud og Mofibos store katalog af nye e-bøger.

Du kan i øjeblikket prøve Saxo Premium gratis i 30 dage. Du kan til enhver tid opsige dit abonnement, men hvis du glemmer det, bliver det automatisk fornyet. Abonnementet er i skrivende stund lidt billigere end det billigste abonnement hos Mofibo.

E-bøgerne får du adgang til , når du downloader Saxo’s app. Her kan du streame bøgerne, eller du kan downloade dem, så du også kan læse dem, når du er offline. Du kan læse lige så mange e-bøger, som du har lyst til, og du kan hurtigt og nemt finde tidligere læste bøger i app’en.

Et medlemskab af Saxo Premium giver dig også gode rabatter på fysiske bøger samt gratis fragt. Køber du mange bøger, kan prisen på abonnementet hurtigt blive tjent hjem på den konto. Det er værd at have i baghovedet, hvis du elsker at læse og bare må have fingrene i de nye bøger så hurtigt som muligt.