18 gaver til gør-det-selv-manden

Vi har vredet hjernen og fundet på 18 idéer til en god gave til ham, der elsker at bruge sine hænder og selv vil klare alle de praktiske udfordringer, som dukker op i hverdagen.
20 gaver til gør-det-selv-manden

Lad os starte med et godt tip til dig, der gerne vil give den helt rigtige gave til en gør-det-selv-mand: En rigtig gør-det-selv-mand kan aldrig få nok værktøj. Aldrig. Der er altid lige et stykke værktøj, som det vil være fedt at eje. Er du helt på bar bund i forhold til, hvilket værktøj du skal forære som gave, kan du altid give et gavekort til et byggemarked.

Selvfølgelig er der også mange andre praktiske gaver, som du kan give til ham, der finder glæde i at lave forbedringer i hjemmet og gerne vil gøre arbejdet selv. Her giver vi dig 18 idéer til gaver, som vil vække glæde hos mange mænd, der udnytter enhver lejlighed til at hive værktøjskassen frem. Alle links i denne artikel er reklamelinks.

 

1. Knæbeskyttere

Man skal passe på sine knæ, men det kan man nemt komme til at glemme i farten, når man er optaget af et gør-det-selv-projekt. Har han i forvejen arbejdsbukser fra fx Snickers eller Mascot, kan man få knæpuder til at sætte ind i bukserne. Ellers kan man også få knæbeskyttere til at montere uden på arbejdsbukserne.

 

2. Høreværn

Kender du en gør-det-selv-mand, som arbejder meget med noget, der larmer? Det er altid vigtigt at passe på ørerne. Høreskader kommer snigende, og det er faktisk den mest almindelige erhvervssygdom. Selv et kort øjeblik med meget støj kan være skadelig. Løsningen er et høreværn. Der findes mange typer af høreværn. Nogle høreværn er fx elektroniske, så man kan justere, hvor meget lyd de skal slippe igennem. Andre høreværn har indbygget radio.

 

3. Termoundertøj

Vejret viser sig ikke altid fra sin pæne side her mod nord. Måske er gør-det-selv-manden i gang med et udendørs projekt, som bare må og skal være færdig uanset vejret. Især i vinterhalvåret kan godt termoundertøj være særdeles praktisk. Han kan holde varmen, mens han arbejder, og undgår at blive syg, så projektet måske bliver udsat. Skal det være ekstra lækkert, kan du finde masser af varmt undetøj i fx merinould hos outdoor-butikkerne.

 

4. Hobbykniv

Man kan altid bruge en god skarp kniv. Den kan være nyttig, når man fx skal skære emballagen omkring byggematerialer op.

 

5. Vaterpas

Et gør-det-selv-projekt, hvor alt er skævt, er bare ikke særlig vellykket. Derfor er et vaterpas et nyttigt redskab til både stort og småt lige fra at hænge et billede op til at renovere et håndværkertilbud fra kælder til loft.

 

6. Skruetvinge

En rigtig gør-det-selv-mand kan næppe eje for mange skruetvinger. Det er som at have et par ekstra hænder, når man er i gang med at montere eller samle noget, hvor limen skal have tid til at tørre.

 

7. Topnøglesæt

Skal der skrues bil eller motorcykel, har man brug for et godt topnøglesæt. Enhver mand med respekt for sig selv har mindst et motorkøretøj, og han skifter selvfølgelig selv hjul, når sommer- eller vinterhjulene skal monteres. Det er blot en af mange situationer, hvor man har brug for et topnøglesæt – og faktisk også en momentnøgle, hvis det skal være rigtig godt.

 

8. Arbejdslampe

Godt arbejdslys er vigtigt. Heller for meget lys end for lidt. Skal man fx male boligen, skal der masser af lys til, så man kan se det, hvis man kommer til at lave fejl, mens man maler. En god kraftig arbejdslampe kan også være nyttig på de mørke vinteraftener, når solen går ned allerede om eftermiddagen, hvis man er i gang med et projekt ude i haven.

 

9. Lommelygte

Man ved aldrig, hvornår man får brug for en god lommelygte til at lyse ind i krogene. Man kan nemt selv komme til at skygge for lyset, hvis man fx forlader sig på en almindelig arbejdslampe. En god lommelygte kan lyse meget bedre op end lygten i en mobiltelefon, og så dræner den heller ikke telefonen batteri for strøm. Et alternativ til en lommelygte kan være en pandelampe. Så har man hænderne fri. En pandelampe kan desuden være nyttig i mange andre situationer hvis man fx også dyrker et aktivt friluftsliv om vinteren.

 

10. Batteri til boremaskine

Arbejder gør-det-selv-manden meget med batteridrevet værktøj som fx en boremaskine, kan det være vildt irriterende, hvis batteriet løber tør for strøm, når han har allermest brug for boremaskinen. Et ekstra batteri kan være som sendt fra himlen, for så har han et batteri, som han kan bruge, mens det andet bliver ladet op igen. Bare sørg for at købe et batteri af samme mærke som hans el-værktøj.

 

11. God øl

Mange mænd nyder hellere end gerne en god øl. Udvalget af specialøl er stort, så du kan finde noget til enhver smag. Du kan gå efter en af gør-det-selv-mandens favoritøl, eller du kan gå på opdagelse og finde en ny spændende øl, som vil friste en nysgerrig ølelsker. Du kan sågar finde et udvalg af lækre gavekurve med specialøl og tilhørende delikatesser.

 

12. God kaffe

Er manden ikke så meget til øl, vil han måske sætte pris på en god kop kaffe i stedet for. Det kan også være hyggeligt med god varm kaffe på de mørke kolde aftener, mens man rigtig nørder med et projekt.

 

13. Radio

Kender du en gør-det-selv-mand, som gerne vil høre musik, mens han arbejder, kan en radio gøre lykke. Så er underholdningen sikret, mens han knokler løs, og det kan måske motivere ham til give den en ekstra skalle, hvis han er ved at løbe sur i det der projekt, som bare har taget meget længere tid end først antaget. En håndværkerradio er robust og kan tåle at blive flyttet rundt og sågar væltet eller tabt i ny og næ.

 

14. Lydbøger

Et godt alternativ til musik kan være en god lydbog. Elsker din mand at læse, kan han slå to fluer med et smæk. Han kan lytte til en god bog, mens han arbejder videre med sit projekt. Ligesom man kan abonnere på Netflix og Spotify, er der også tjenester som fx Mofibo, hvor du kan streame et stort udvalg af lydbøger. Vil du gerne give et abonnement i gave, kan du købe et gavekort. Det er nemt og praktisk for både dig og den glade modtager.

 

15. Massage

Gør-det-selv-projekter kan være hårdt arbejde med tunge løft, monotont arbejde og upraktiske arbejdsstillinger. Resultatet kan være ømme muskler og smerter, som aldrig rigtig går væk. Massage kan løsne op, så smerterne forsvinder, bevægeligheden kommer tilbage og musklerne igen kan slappe af. Det kan næsten føles som at blive født på ny.

 

16. En lækker duft

Efter hårdt svedigt arbejde er der ikke noget bedre end et varmt velfortjent bad, så man kan føle sig ren og godt tilpas igen. En velduftende herreparfume kan toppe selvtilliden og virke attraktiv på damerne – som om den maskuline charme ved en rigtig gør-det-selv-mand ikke er nok.

 

17. Havestol

Efter en lang dag med gør-det-selv-arbejde er det tid til at slappe af. Der er sikkert også brug for en tiltrængt pause undervejs i arbejdet. Om sommeren vil det være skønt at kunne sætte sig mageligt til rette i en behagelig havestol og slappe lidt af ude i haven eller på terrassen – måske mens man samtidig kan tage sit arbejde i skue og føle sig stolt og tilfreds over et veludført projekt.

 

18. Gavekort til værktøj

Vil du gerne give gør-det-selv-manden el-værktøj som gave, men er du ikke helt sikker på, hvad det skal være. Måske er han meget kræsen med sit valg af værktøj. Måske har han et bestemt mærke, som han foretrækker. Eller måske ved du bare ikke, hvad han lige står og mangler af værktøj eller materialer til sit næste projekt. Løsningen kan være et gavekort til et byggemarked.